Girls can Mosh (Stare of Displeasure + 2)

vrijdag 18 februari 2011, 21:00

Locatie: De Kade, Zuiddijk 9-11, Zaandam (Website)
Toegang: €3,-

Wie denkt dat harde muziek alleen voor stoere, boos kijkende mannen is, heeft het helemaal fout. En dat gaat vanavond bewezen worden. All For Nothing, All Heads Rise en Stare Of Displeasure brengen allen hardcore/metalcore zo hard als beton en hebben in plaats van een zweterige kerel een charmante dame met een microfoon. Maar denk niet dat ze heel liefelijk staan te zingen, deze 3 dames schreeuwen je snorharen krom en weten nog harder te brullen dan menig man. Kortom: Girls Can Mosh!

All For Nothing is al jaren 1 van de vaandeldragers van de Nederlandse hardcore. De band crosst regelmatig door heel Europa heen en is daar ook vaker te vinden als in ons kleine landje. Hun snelle hardcore heeft al menig zaal op zijn kop gezet, waaronder de Kade. Oefen alvast wat singalongs als ‘I Will Arise’ en ‘All For Nothing’ en probeer je zang te meten aan die van frontvrouw Cindy.

Ook All Heads Rise was al eerder te vinden in de Kade en wist iedereen vol verbazing achter te laten. Hoe kan zo’n klein meisje zo’n stem hebben op het podium? Geen idee, maar ze flikt het wel. In combinatie met de beukende metalcore van de rest van de band is het maar moeilijk om stil te blijven staan en niet te moshen. Dit heeft er voor gezorgd dat AHR het podium al deelde met o.a. Sworn Enemy, Shattered Realm en Shai Hulud.

De avond wordt vanavond geopend door Stare Of Displeasure. Deze vrij jonge band laat zien dat Ymondhardcore nog steeds aanwezig is en timmert hard aan de weg. Beïnvloed door bands als Bloodlined Calligraphy, Hatebreed en Lionheart weet SOD een goeie mix van hardcore/metalcore te maken afgewisseld met mokerharde mosh. Voetjes van de vloer dus!

Bands