Rock de IJmond XL Festival

zaterdag 29 oktober 2011, 20:00

Locatie: De Nozem en de Non, A. Verherentstraat 1, Heemskerk (Website)
Toegang: €5,-

De IJmond rockt weer! En dat gaan we later zien op het eerste Rock de IJmond XL festival. Twee podia met maar liefst acht bands, die allemaal uit de regio komen. Op zaterdag 29 oktober zal de Nozem en de Non in het teken staan van rock, metal en punk uit de IJmond.

De Nozem (rock)

Soda P
De Beverwijkse indieband Soda P bestaat inmiddels alweer dik 17 jaar. Ze zoeken altijd naar een combinatie tussen vreemde stucturen en mooie melodieën en laten zich inspireren door bands als Lemonheads, Sonic Youth en Dinosaur Jr. Vaak optreden doen ze niet, maar voor Rock de IJmond maken ze een uitzondering.

Damage Control
De jongens van de IJmuidense rockband Damage Control zijn misschien aan de jonge kant, maar laat je daardoor niet afleiden, want ze rocken onverminderd hard. Op de IJmond Popprijs van 2010 werden ze nog tweede en ze mochten Oxypodium van Beeckestijnpop openen.

Mentally Retarded Friend
De Heemskerse avant-garde rockband Mentally Retarded Friend speelt een mix van psychedelische rock en stoner. De driekoppige band is ontstaan in 2009 en stond al eerder in de finale van de IJmond Popprijs.

Chapter 9 Syndrome
Beverwijker Denny Man begon in 2007 zijn soloproject Chapter 9 Syndrome. Na een album te hebben opgenomen in z'n eentje vond hij het toch wel tijd om er een band bij te zoeken. De vierkoppige band wisselt rustige ballads af met wat stevige rock.

De Non (metal/punk)

Feast
De Beverwijkse post-metalband Feast is niet vies van een beetje smerige sludge, sloopriffs en veel feedback. De band bestaat uit (ex-)leden van Samaritan, Omission en 21 Gun Salute. Zo stonden eerder dit jaar in het Patronaat met death metal grootheden Entombed. Oordoppen sterk aangeraden.

Windmill

Heemskerkse hardcore/sludge.

Starve

De enige niet IJmond band van de avond is Starve. Deze rauwe sludge band bracht onlangs hun nieuwe 7 inch "Black Sludge, White Sludge" uit. Een nummer daarvan en hun vorige plaat "Wasteland" zijn te beluisteren en te downloaden op hun bandcamp.

Now Rot
De IJmuidense metalband Now Rot spelen een mix van trash en metalcore. Ze bestaan sinds 2009 en hebben al flink wat shows gespeeld dit jaar. Zo speelde ze een prima show in het Witte Theater en stonden ze samen met Pound in de Koe in Velserbroek.

Bands