Nieuws » Podia nieuws

3 februari in café Lokaal: Beck - Song Reader

Op zondag 3 februari organiseert Café Lokaal het Beck - Song Reader event voor alle muzikanten uit de IJmond. Het nieuwe album van Beck, Song Reader bevat geen CD, LP of mp3's, maar enkel bladmuziek. De twintig nummers die er op staan, moet je dus zelf spelen om ze te kunnen horen. Song Reader bevat meer dan enkel twintig nummers uitgewerkt in bladmuziek. Zo zit meer dan honderd pagina's aan kunst bij en geeft Beck bij sommige liedjes (cryptische) verwijzingen als: "dit nummer moet sfinx-achtig worden uitgevoerd."

Op deze zondag zullen alle bands hun gekozen nummer spelen in Café Lokaal. Het nummer wordt hier ook opgenomen, zodat het daarna nog teruggeluisterd kan worden. Ook zullen er video opnames gemaakt worden, die daarna op YouTube gezet kunnen worden misschien wel op de website van het album. Naast elk nummer afzonderlijk wordt er ook een film gemaakt van de hele dag.

Lees verder »

Thomas Stoker | vrijdag 18 januari 2013, 13:05 | comments 0 | categorie Podia nieuws

Subsidie dreigt te stoppen voor Witte Theater

Als het aan de burgemeester en wethouders van Velsen ligt, word er flink bezuinigd op cultuur. Het Witte Theater dreigt daar slachtoffer van te worden. Het plan is om in 2013 de subsidie te halveren en in 2014 te stoppen. Het Witte Theater zou daarom overgenomen moeten worden door een ondernemer. Ook is de kans dat het theater zal verdwijnen en daarmee een goed poppodium in de IJmond, die in het verleden onder andere plaats bood aan de IJmond Popprijs, Bunkerrock en Metalfest. Op de site van het Witte Theater is een actie op touw gezet met als doel het Witte Theater te redden.

Bert Hekman | vrijdag 17 juni 2011, 12:16 | comments 0 | categorie Podia nieuws

Poppodium Duycker in Hoofddorp opent deuren

Duycker, het nieuwe podium voor popcultuur in Haarlemmermeer gaat open! Met gratis toegang tot de concerten van o.a. Miss Montreal en Heist verwacht Duycker volle zalen en een knallend openingsweekend. Voor genodigden is er vrijdagmiddag 21 januari al een voorproefje te zien van de brede programmering in Duycker. Het publiek kan vanaf 19:30 naar binnen om de zalen te bekijken, de concerten starten om 20:30. Op vertoon van de Duycker nieuwsbrief van januari zijn de concerten gratis toegankelijk, maar het is aan te raden op tijd te komen in verband met de grote belangstelling. Bij online inschrijving op de website krijgt men deze toegestuurd om uit te printen en mee te nemen.

Bert Hekman | vrijdag 21 januari 2011, 09:58 | comments 0 | categorie Podia nieuws