Review: Soey, Jack Holmes en Translated in Lokaal

We hebben er vanwege de zomer een tijdje op moeten wachten, maar afgelopen dinsdag was het weer punkavond in Lokaal! En deze keer met de Castricumse punkband Translated, die hun EP uitbrachten, de Oostenrijkse akoestische punker Jack Holmes en de Oostenrijkse punkband Soey.

Soey
De heren van Soey waren alweer in hun tweede week van hun Europese tour, ter promotie van hun nieuwe album Headwind, en deden dus café Lokaal aan. Ze spelen relaxte luisterpunk die zo nu en dan afgewisseld word met wat ruigere stukjes. Qua speltechniek was er geen enkel foutje te ontdekken bij deze band en ook de samenzang van de drie zangers was zeer goed. Na een nummer moest er wel even een microfoon gewisseld worden omdat deze te zacht was, maar door het geimproviseerde opvulmuziekje viel dit bijna niet eens op. Soey stond voor een goed gevuld Lokaal, wat uitzonderlijk is voor een dinsdagavond. Toch kregen ze het, ondanks hun energieke show, niet voor elkaar om het publiek los te krijgen. Misschien was het daarvoor nog een beetje te vroeg.

Beluister het album Headwind op hun Bandcamp.

Jack Holmes
Terwijl er op het podium werd omgebouwd, kon Jack Holmes café Lokaal voorzien van zijn akoestische punk muziek. Gewapend met alleen zijn gitaar en zijn stem zong hij er op los met liedjes die recht uit z’n hart komen. Alleen kon niet iedereen de rauwe stem van Jack waarderen en veel mensen stonden dan ook liever buiten dan binnen. Bij sommige stukjes trapte hij zijn geluid uit en stapte hij weg bij zijn microfoon en probeerde hij zonder versterking boven de menigte uit te zingen en spelen, wat een mooi effect gaf. Maar voor de rest was het niet veel meer dan een aardige tussenact.

Translated
Dat de meeste mensen voor Translated waren gekomen was wel duidelijk, want café Lokaal stond meteen weer helemaal vol. Wat ook meteen duidelijk was, was dat het verschil in strakheid tussen Soey en Translated erg verschild. Vooral de drummer rommelde veel tijdens zijn breaks en de zanger zong af en toe niet helemaal zuiver. Maar dat maakte ze weer goed door er een enorm feest van te bouwen. Vooral de zanger was lekker energiek en het resulteerde er in dat er in het publiek ongeveer een mannetje of vier gingen crowdsurfen op een gegeven moment. Nadat ze hun set gespeeld hadden kon de band geen genoeg krijgen van het spelen en deden ze er nog wat nummers achteraan. Dit ging wel wat te lang door en ze speelde zelfs een nummer voor de tweede keer.

Beluister de EP Don't Wave Your White Flag op hun Bandcamp.

Tekst: Bert Hekman

Bands

Bert Hekman | donderdag 15 september 2011, 15:26 | comments 0 | categorie Reviews | share on facebook share on twitter share on hyves

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Naam
E-Mail
Reactie