Review: After The Fall, Smartbomb, The Cut/Up en The Estranged in Lokaal

Dinsdag 14 juni was het weer tijd voor een punkavond in Lokaal. Eigenlijk zouden alleen de indie/post-punk bands The Cut/Up en The Estranged spelen, maar op het laatste moment werden nog de door Europa tourende punkbands After The Fall en Smartbomb aan de avond toegevoegd.

De driekoppige band After The Fall uit Albany, New York mocht de avond aftrappen. Helaas was het geluid niet erg goed afgesteld en waren de nummers vooral in het begin moeilijk te definiëren. De drummer had wat technische problemen en brak tijdens een nummers een van zijn stokken. Toch liet de rest van de band zich hierdoor niet uit het veld slaan en speelde ze gewoon door totdat de drummer weer een nieuwe stok had gevonden.

Smartbomb uit Worchester, Massachusetts was de tweede band van de avond en trok meteen de aandacht met hun intro. Ook de rest van de nummers liggen goed in het gehoor en zijn heerlijk opzwepend, maar toch is het geluid nog niet helemaal perfect. De twee gitaristen spelen mooi tegen elkaar in en worden begeleid door een fantastische drummer.

De enige band uit de regio is de Beverwijks/Amsterdamse indieband The Cut/Up. Deze band gooit het qua stijl over een andere boeg dan de voorgaande bands en valt vooral op vanwege hun lekkere smerige basgeluid. De drummer en bassist dragen deze band goed, maar de gitarist lijkt af en toe wat rare dingen te doen. De zang is slecht te horen en lijkt er af en toe naast te zitten, maar zijn stemgeluid past wel perfect bij de muziek.

The Enstranged uit Portland, Oregon mogen de avond afsluiten. Deze driekoppige band staat als en huis en hun nummer klinken aangenaam. De nummers zitten goed in elkaar, alleen wordt het niet geheel opgepakt door het publiek. De band speelt een solide show, met niet teveel actie op het podium, maar met de nadruk op de muziek. Tegen het einde van het optreden werd het wat rustiger in Café Lokaal.

 

De volgende avond die door de heren van North Empire Booking wordt georganiseerd is op dinsdag 5 juli. Deze avond zullen Stand Out Riot (UK) en Beat The Red Light (UK) het podium betreden. De muziek die deze bands maken valt onder de categorie metal, ska, punk en hardcore. Dat belooft weer een verrassende avond te worden in Café Lokaal.

Tekst: Bert Hekman & Thomas Stoker

Bands

Bert Hekman | donderdag 30 juni 2011, 11:42 | comments 0 | categorie Reviews | share on facebook share on twitter share on hyves

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Naam
E-Mail
Reactie