Dit pinksterweekend: luilak, festivals, lokaal talent en punk

Er is meer dan genoeg te doen dit pinksterweekend. Op zaterdag zal het festivalseizoen weer gestart worden met Beeckestijnpop, maar de nacht daarvoor is het luilak en dat is ook genoeg reden voor een feestje (of twee.)

Vrijdag:
In de Flinty's kun je vrijdag terecht voor een avond en nacht lang luilakken. Naast bands als Scotch, The Boys and Crash en Colt Nevada zal ook de IJmondse metalband State of Negation optreden. De entree is gratis en het feest duurt van 21:00 tot 4:00 in de nacht.

Ook in de Pitcher kun je terecht om te luilakken. Naast Palalalaka en Television's Most Popular Art Instructors zal de Heemskerkse avand-garde rock band Mentally Retarded Friend optreden. De avond zal daarna doorgaan met DJ's die tot half zeven in de ochtend door gaan. Het begint om 22:00 en zoals altijd is de entree in de Pitcher gratis.

Zaterdag:
Beeckestijnpop is het grootste gratis festival van de regio en het beloofd weer een enorm feest te worden. Naast grote namen als The Qemists, Go Back To The Zoo, Heist zullen ook lokale artiesten als Rarely Alive, de Dublicators, Sue The Night en IJmond Popprijswinnaars State of Negation en Translated optreden. De drie podia grote festival zal worden gehouden op het terrein van landgoed Beeckestijn in Velsen-Zuid, begint om 13:00 en de toegang is gratis. Nu maar hopen dat het weer ook mee zit.

Bij de Instuif op het strand van Wijk aan Zee zal zaterdag het Seaside Festival worden gehouden. Op de tiende editie van dit festival zullen onder andere Sick Note, Stone Def en Blitz optreden. Het begint om 15:00 en ook hier is de toegang gratis.

Zondag:
Op zondag zal café Storing in Haarlem in het teken staan van lokaal talent. Naast de bands Ecuazolano en The Apple Jacks zullen de IJmondse bands Wave Zero en The Lost Noise een optreden geven. De eerste band begint om 21:00.

Dinsdag:
Als laatste is het aankomende dinsdagavond weer tijd voor een punkavond in Lokaal, geörganiseerd door de heren van North Empire. De Amerikaanse post-punk band The Estranged zal samen met de Beverwijks/Amsterdamse indie band The Cut/Up het podium delen. Kom vanaf 21:00 genieten van een speciaalbiertje en wat heerlijke punk muziek!

Bands

Bert Hekman | donderdag 09 juni 2011, 16:37 | comments 2 | categorie Shows | share on facebook share on twitter share on hyves

Reacties

Iedereen al een beetje bijgekomen van Beeckestijn?

Dinsdag gaan de deuren van Lokaal trouwens om 20:00h open!
#1 Jort | Sun 12 Jun 2011, 16:02
En dan nog twee bands er bij op het laatste moment!

After The Fall (US) - www.myspace.com/afterthefall518
Smartbomb (US) - www.myspace.com/smartbombpunks
#2 Thomas | website | Mon 13 Jun 2011, 13:53
Naam
E-Mail
Reactie