IJmond Popprijs 2011: The Loss

Aankomende zaterdag is de derde voorronde van de IJmond Popprijs 2011. In de weg daar hebben we elke dag twee twee bands geïnterviewd die mee doen. Dit keer is het de beurt aan de Heemskerk/Alkmaarse elektro rock/metal band The Loss en we spraken zanger Jeroen Hendriks en gitarist Frederik Vorderhake.

Wie zijn jullie?
Frederik: Wij zijn The Loss uit Alkmaar, een elektronische rockband die muziek maakt met de laptop, drums, bas gitaar en zang.

Wie zijn de bandleden en wat doen ze in de band?
Frederik: Begeleid door de laptop doet Jeroen live de vocalen, Dennis drumt, Frederik speelt gitaar en Pieter normaliter bas en kat. Helaas kan Pieter er op 2 april niet bij zijn vanwege verplichtingen elders. De elektronische component van de band stelt ons in staat om dit goed op te vangen, zodat we evengoed een muur van geluid neer kunnen zetten.

Hoe is de band bij elkaar gekomen en sinds wanneer bestaan jullie?
Jeroen: Frederik en Dennis speelde al samen in een band “Mechanism” toen daar de zanger van weg ging. Toe hij emigreerde naar België heeft Jeroen zich aangeboden om bij hun te komen zingen. De band speelde toen nog zonder bassist, maar Jeroen wist nog wel een goede bassist en heeft Pieter erbij gevraagd.
Frederik: In een periode van enkele maanden stond de band zoals hij nu is, waarna er een tijd lang aan het repertoire is gebouwd en is nagedacht over de naam. Vanaf een legendarisch optreden met Against All Odds op 25 februari 2010 treden we op.

Wat voor muziek maken jullie en door wie zijn jullie beïnvloed?
Frederik: We maken elektronische rock, die is beïnvloed door de brede muzieksmaak van alle bandleden. De elektronische kant waar veel van de muziek die we maken mee begint komt door een enthousiasme voor industrial rock en elektro rock. Je kan denken aan bands als Pig, Prick, KMFDM, My Life With The Thrill Kill Kult, Wumpscut, Skinny Puppy, Die Krupps, Nine Inch Nails, Rammstein, Marilyn Manson, maar de muziek die uit ons repetitiesmeedwerk resulteert sluit ook zeker aan bij metal, hardrock en zelfs emocore als Jeroen zijn snik in de strijd gooit.
Jeroen: Grote voorbeelden van ons zijn oa: Filter, Nine Inch Nails, en natuurlijk Johnny Cash.

Wat maakt jullie band uniek?
Fredrik: Onze muziek.
Jeroen: Wat is uniek? We maken wel graag muziek die wij leuk vinden en of dat uniek is weten we niet.

Wat hebben jullie tot nu toe bereikt en wat zijn de plannen voor de toekomst?
Jeroen: We hebben op een festival in België gestaan en voor de toekomst willen we alleen maar veel spelen.
Frederik: We hebben afgelopen jaar redelijk vaak opgetreden. Dat vinden we erg tof. Wat we daarmee voor elkaar hebben gekregen is dat mensen die we niet kenden, en voor zover we konden nagaan zonder dat ze door iemand waren omgekocht, ons hebben verteld dat ze onze muziek leuk en goed vinden. Dat is übercool. In de toekomst willen we graag nog beter worden, veel optreden en een mooie vette plaat opnemen.

Wat verwachten jullie van de voorronde?
Jeroen: Wij verwachten in ieder geval een gezellige avond. Moge de beste band winnen!
Frederik: Fijn spelen, zweet, 20 minuten ons best doen, lekkere muziek, toffen bands en bier.

De derde voorronde van de IJmond Popprijs 2011 is op zaterdag 2 april in de Nozem en de Non in Heemskerk. Het begint om 20:30, de entree bedraagd €5,-.

Bands

Bert Hekman | vrijdag 01 april 2011, 10:11 | comments 0 | categorie Wedstrijden | share on facebook share on twitter share on hyves

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Naam
E-Mail
Reactie