IJmond Popprijs 2011: Windmill

In de weg naar de eerste voorronde van de IJmond Popprijs 2011 interviewen we elke dag twee bands die mee doen. Dit keer is het de beurt aan de Heemskerkse hardcore band Windmill en we spraken drummer Jeremi Wilbie.

Wie zijn jullie?
Wij zijn Windmill, een Hardcore/mosh band uit de IJmond.

Wie zijn de bandleden en wat doen ze in de band?
Vocals: Bob Bakker
Lead Guitar + Backing vocals: Bert Hekman
Rythm Guitar + Backing vocals: Sander de la Rie
Bass: Thomas Stoker
Drums: Jeremi Wilbie

Hoe is de band bij elkaar gekomen en sinds wanneer bestaan jullie?
Thomas en Jeremi waren op een festival in de zomer van 2010 aan het fantaseren over een band die alleen maar muziek maakte die bestond uit harde beatdowns. Toen heeft dat idee per ongeluk concrete vormen aangenomen toen het met Bert en Sander was gedeeld. De muziek was gauw genoeg geschreven en Bob was ook al snel gevonden. Het idee lichtelijk aangepast zijn we verder gegaan als een project dat bestaat uit mosh, hardcore en sludge. Met als belangrijkste doel om met de IJmond Popprijs mee te doen.

Wat voor muziek maken jullie en door wie zijn jullie beïnvloed?
Mosh, hardcore en sludge. Wij zijn beïnvloed door: Hatebreed, Terror, Sick of it All, Trash Talk, Death Before Dishonor, Nasty, Six Ft Ditch, War From A Harlots Mouth, Converge, Fall of Efrafa, Cult of Luna, Amenra  en Walls of Jericho.

Wat maakt jullie band uniek?
Eigenlijk zijn we helemaal niet uniek maar houden we gewoon van snoeiharde mosh en maken we graag muziek die kneiterhard beukt!

Wat hebben jullie tot nu toe bereikt en wat zijn de plannen voor de toekomst?
De voorronde van de IJmond Popprijs wordt onze eerste show en onze plannen voor de toekomst zijn dat we na de IJmond Popprijs nog een paar showtjes doen en tegen de zomer het project op te heffen.

Wat verwachten jullie van de voorronde?
Dat het een feestje wordt aangezien Sander die dag jarig is en dat men lekker met de voetjes van de vloer gaat.

De eerste voorronde van de IJmond Popprijs 2011 is op zaterdag 12 maart in het Witte Theater in IJmuiden. Het begint om 20:30, de entree bedraagd €6,-.

Bands

Bert Hekman | vrijdag 11 maart 2011, 09:58 | comments 0 | categorie Wedstrijden | share on facebook share on twitter share on hyves

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Naam
E-Mail
Reactie