IJmond Popprijs 2011: Twice The Same

In de weg naar de eerste voorronde van de IJmond Popprijs 2011 interviewen we elke dag twee bands die mee doen. Dit keer is het de beurt aan de Castricumse funk/rock band Twice The Same en we spraken zanger/gitarist Richie Lee.

Wie zijn jullie?
Twice The Same.

Wie zijn de bandleden en wat doen ze in de band?
Ritchie Lee - Vocalen/Gitaar
Mart Schijf - Bas
Joris Dijkstra - Drums

Hoe is de band bij elkaar gekomen en sinds wanneer bestaan jullie?
Mart en Ritchie jamde heel vaak in het voorjaar van 2009. Toen ze wat grotere en betere bandjes zagen op het festival Uit Je Bak, wilde zij ook zijn als die bands. De dag na UJB 2009 hebben ze Twice The Same opgericht. Het was niet heel succesvol totdat we Joris Dijkstra hadden ontdekt. Hij maakte de band bijna compleet. Ritchie stopte met het drummen en pakte een gitaar op; de band was eindelijk 100 procent.

Wat voor muziek maken jullie en door wie zijn jullie beïnvloed?
Het is een combinatie van funk, punk en rock. In de vocalen van Ritchie Lee hoor je invloeden van onder andere Iron Maiden, AC/DC, the Sex Pistols en Cheap Trick. In het geval van bassist Mart Schijf Rage Against The Machine, Primus en de Red Hot Chili Peppers. Drummer Joris Dijkstra’s invloeden zijn Primus, Muse en de Arctic Monkeys. Bij de gitaar hoor je voornamelijk the Sex Pistols, Primus en AC/DC.

Wat maakt jullie band uniek?
Wij spelen altijd wat anders, nooit precies hetzelfde. De instrumentale samenwerking geeft een duidelijk uniek verschil tussen ons en andere bandjes in ons genre. Waarom? Er zijn geen andere bandjes in ons genre.

Wat hebben jullie tot nu toe bereikt en wat zijn de plannen voor de toekomst?
Wij hebben meerdere band battles gewonnen, we hebben nu ongeveer 25 optredens achter de rug en wij hebben een EP die wij verkopen op onze website (met o.a. shirts en andere items die je kunt bestellen). Onze plannen voor de toekomst zijn sowieso veel nieuwe muziek schrijven, zo ver mogelijk komen en het meest belangrijke: het zo leuk mogelijk maken voor ons én het publiek.

Wat verwachten jullie van de voorronde?
Vorig jaar hebben wij ook meegespeeld dus we kennen een deel al; we weten wel hoe het werkt. Maar de verwachting is vooral een leuk, meegaand publiek en heel tof geluid. Ook hopen wij weer op een interview zoals vorig jaar. We hopen gewoon simpelweg op een super toffe gezellig avond met z’n allen!

De eerste voorronde van de IJmond Popprijs 2011 is op zaterdag 12 maart in het Witte Theater in IJmuiden. Het begint om 20:30, de entree bedraagd €6,-.

Bands

Bert Hekman | vrijdag 11 maart 2011, 09:57 | comments 0 | categorie Wedstrijden | share on facebook share on twitter share on hyves

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Naam
E-Mail
Reactie