IJmond Popprijs 2011: The Town

In de weg naar de eerste voorronde van de IJmond Popprijs 2011 interviewen we elke dag twee bands die mee doen. Dit keer is het de beurt aan de Velsenbroekse rock band The Town en we spraken lead gitarist Thijs Huijbens.

Wie zijn jullie?
Wij zijn The Town uit Velserbroek.

Wie zijn de bandleden en wat doen ze in de band?
Zanger: Jelle Spierings.
Bassist: Isaac van Ditmar.
Drummer: Rico Duijneveld.
Slag gitarist: Jasper Mors.
Lead gitarist: Thijs Huijbens.

Hoe is de band bij elkaar gekomen en sinds wanneer bestaan jullie?
Ongeveer twee jaar geleden had ik (Thijs Huijbens) een band, maar die band viel uit elkaar. Na veel zoeken heb ik een aantal bandleden gevonden, maar er ook alweer een aantal ontslagen. Uit eindelijk zijn we nu iets langer dan een maand bij elkaar met de vijf die we nu hebben.

Wat voor muziek maken jullie en door wie zijn jullie beïnvloed?
Altijd moeilijk om te zeggen; we noemen het zelf rock. Ik denk dat het vaak verschilt per nummer. Ik vraag me af of we echt een herkenbare stijl hebben, want we spelen waar we zin in hebben en we zien wel. Ook willen we wel eens een cover spelen, maar in de voorronde spelen we vier eigen nummers.

Wat maakt jullie band uniek?
Ik weet het niet, dat zou het publiek moeten zeggen. de zanger is echt een singer-songwriter en de band valt daar soms iets te hard overheen. Iedere muzikant is ook uniek en deze combinatie dus ook. 

Wat hebben jullie tot nu toe bereikt en wat zijn de plannen voor de toekomst?
We hebben nog niet zo heel veel bereikt. We hebben een paar keer opgetreden, maar nog niet in deze formatie. Er staan al wel een paar leuke optredens op de agenda. We zijn geselecteerd voor IJmond Popprijs en we worden nu voor de derde keer geïnterviewd, haha!

Wat verwachten jullie van de voorronde?
We gaan gewoon lekker spelen en hopen dat de andere bands dat ook doen. Publiek vermaken, dat is het belangrijkst. We doen ons best en we zien daarna wel. En als we door zijn doen we het opnieuw.

De eerste voorronde van de IJmond Popprijs 2011 is op zaterdag 12 maart in het Witte Theater in IJmuiden. Het begint om 20:30, de entree bedraagd €6,-.

Bands

Bert Hekman | donderdag 10 maart 2011, 12:27 | comments 0 | categorie Wedstrijden | share on facebook share on twitter share on hyves

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Naam
E-Mail
Reactie