IJmond Popprijs 2011: Dimaryp

In de weg naar de eerste voorronde van de IJmond Popprijs 2011 interviewen we elke dag twee bands die mee doen. Dit keer is het de beurt aan de Haarlemse post-metal band Dimaryp en we spraken zanger/gitarist Hidde Hornman.

Wie zijn jullie?
Wij zijn Dimaryp een rock/metal band uit Haarlem.

Wie zijn de bandleden en wat doen ze in de band?
Hidde Hornman - Zang/Gitaar
Robin Jansen - Bas
Jelmer Langbroek - Drums

Hoe is de band bij elkaar gekomen en sinds wanneer bestaan jullie?
Jelmer en Hidde zijn al lang bevriend en Hidde leerde Robin kennen via Jelmer tijdens Bevrijdingspop Haarlem 2008. Ze begonnen te praten over muziek en dat klikte gelijk. Later tijdens de Santpoortse feestweek kwamen Jelmer, Robin en Hidde elkaar weer tegen en besloten een band te vormen. Dimaryp begon in de herfst 2008 gelijk met het maken van eigen werk.

Wat voor muziek maken jullie en door wie zijn jullie beïnvloed?
Onze muziek is moeilijk in één stijl te verwoorden, soms is het dromerig en soms ruig met geschreeuw. Soms luistert het makkelijk en de andere keer spelen we in minder voor de hand liggende maatsoorten. Het is een mix van verschillende soorten rock en metal. We worden beïnvloed door bands als: Oceansize, Isis, Khoma, Mastodon en Katatonia.

Wat maakt jullie band uniek?
Het mengen van tragere metal stukken met geschreeuw tot dromerige nummers met veel echo, maatwisselingen en melodie.

Wat hebben jullie tot nu toe bereikt en wat zijn de plannen voor de toekomst?
Tot nu toe hebben we maar 7 optredens gehad, maar in de toekomst worden dat er vast meer. Zo willen we proberen de IJmond Popprijs 2011 te winnen en zijn we bezig met het maken van een CD met een aantal andere bands uit Haarlem. Een eigen EP zal er dit jaar ook wel aankomen.

Wat verwachten jullie van de voorronde?
Dat we een leuke avond hebben en de set foutloos spelen.

De eerste voorronde van de IJmond Popprijs 2011 is op zaterdag 12 maart in het Witte Theater in IJmuiden. Het begint om 20:30, de entree bedraagd €6,-.

Bands

Bert Hekman | woensdag 09 maart 2011, 10:15 | comments 0 | categorie Wedstrijden | share on facebook share on twitter share on hyves

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Naam
E-Mail
Reactie