Review: Sweet Empire/Oliver John Ward Split

De eerste release van North Empire Records is een feit. De jongens van Sweet Empire hebben samen met Engelsman Oliver John Ward een split opgenomen. Er zijn slechts 100 CD's gemaakt, speciaal voor hun gezamelijke tour door de UK van afgelopen maand.

De split-cd is gratis te downloaden op hun bandcamp, maar er kan ook gekozen worden voor een vrijwillige bijdrage. Er kunnen ook fysieke exemplaren besteld worden in de webshop van Sweet Empire voor €2,50.

sweetempire-oliverjohnward-split.jpgHet album begint met twee nummers van Sweet Empire en wordt daarna afgemaakt door drie nummers van Oliver John Ward. Van Sweet Empire heb ik stiekem nog nooit een opname gehoord en heb ze alleen nog maar live kunnen aanschouwen.

Sweet Empire begint gelijk met aanstekelijke punkdeuntjes die goed in je hoofd blijft zitten, de perfecte cleane stem maakt dit helemaal af. Het tweede nummer Emma gaat hier mee door en doet er nog een schepje bovenop. Het deuntje is naar mijn mening nog wat pakkender dan de vorige.

Daarna is het dus de beurt aan de drie nummers van Oliver John Ward. Wat meteen opvalt is de energie; waar Sweet Empire actieve en pakkende rifjes heeft, gaat Oliver John Ward verder met akoestisch gitaarspel. Ik vind het jammer dat het album zo rustig eindigt na een pakkende start, hierdoor komt ook voornamelijk het eerste nummer niet geheel tot z’n recht. Toch luistert het allemaal lekker weg en is het goed te verstaan.

De split is een must voor iedereen uit de IJmond. Sweet Empire laat hiermee zien dat er in de IJmond toch echt wel goede punkbands kunnen ontstaan. Toch is het jammer dat John Oliver Ward het tempo uit de CD haalt en daardoor zal mijn score iets dalen. Ik kan niet wachten tot Sweet Empire met een full length uitkomt, al moet ik het nu nog maar even doen met de 7” The Flood en deze split.

Eindoordeel: 7/10
Tekst: Thomas Stoker & Bert Hekman

Bands

Bert Hekman | dinsdag 01 maart 2011, 23:29 | comments 0 | categorie Reviews | share on facebook share on twitter share on hyves

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Naam
E-Mail
Reactie