Starfish winnaar IJmond Popprijs 2013!

In het Witte Theater vond afgelopen maandag 29 april de finale van de IJmondpopprijs plaats. Zes Bands streden daar om fantastische prijzen en natuurlijk de hoofdprijs; het openen van Beeckestijnpop op 8 juni! Het was een sfeervolle avond met veel verschillende muziekstijlen. De jury bestaande uit Valentijn Kruger, Suus de Groot en Frans Molenaar stonden voor een heel lastige taak gezien de zo uiteenlopende genres die avond.

Van de melodische liedjes van KrakersIJland naar de verfrissende nummers van Starfish. Gevolgd door de cabaretachtige presentatie van de Wolkenshow. Waarna The Curtains hun catchy nummers ten gehoren brachten. HipHop duo TweeMansleger speelde samen met hun zangeres en danseressen als vijfde band en de avond werd krachtig afgesloten door Galloway Hill.

Na een lang juryberaad werd om 00.45 uur de uitslag bekend gemaakt; Starfish is de winnaar van de IJmondpopprijs 2013. Zij openen niet alleen Beeckestijnpop op 8 juni, maar krijgen ook nog een masterclass aangeboden door de Zaanse Popschool. Quote’s van de jury over Starfish: “Goede afwisselende liedjes, verfrissend en met een eigen identiteit” en “als jullie de ritmesectie strak trekken en de zanger aan z’n stem en microfoontechniek werkt spelen jullie elke tent PLAT!”

Natuurlijk zijn ook de andere vijf bands in de prijzen gevallen. Prijzen die volgens de jury het beste passen bij de ontwikkeling van de betreffende band op dit moment: Galloway Hill speelt op het Oxypodium van Beeckestijnpop op 8 juni, KrakersIJland gaat onder leiding van Vincent Kruger twee dagen de studio in bij Studio Jan Paul van der Meij, The Curtains hebben twee dagen studiotijd bij de Popbunkerstudio en een masterclass bij de Zaanse Popschool gewonnen. De Wolkenshow een optreden bij LUA en TweeMansLeger gaat naar huis met een coaching aangeboden door de Popfactory Velsen.

Bands

Thomas Stoker | vrijdag 03 mei 2013, 12:56 | comments 0 | categorie Wedstrijden | share on facebook share on twitter share on hyves

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Naam
E-Mail
Reactie