Preview: Eerste voorronde IJmond Popprijs

Aanstaande zaterdag is het tijd voor de eerste voorronde van de IJmond Popprijs. Deze avond zullen de Wolkenshow, Freezy Peak, Mantis, Tweemansleger en Winston stijden om een plek in de finale. Ook dit jaar zullen er weer twee bands doorgaan naar de finale die traditioneel op konigingendag wordt gehouden. De eerste voorronde zal gehouden worden in de Nozem en de Non en zal om 20.30 uur beginnen. Hieronder volgt een korte biografie van elke band die deze avond zal spelen. Wie zal de opvolger worden van Sweet Empire, Pound, Against All Odds, State of Negation en Twice The Same?

De Wolkenshow
Door de jaren heen zijn er al vele kunstenaars bevoorrecht met het verkrijgen van een Wolk. Zo een Wolk verschaft de bezitter van ongekende creatieve kwaliteiten. Maar nooit kwam het voor dat meerdere Wolkenbezitters bij elkaar kwamen, met het doel alle creatieve uitspattingen te overschrijden, door het vormen van een groep, een groep muzikanten, maar bovenal, een groep in de Wolken. Zo ontstond de Wolkenshow, en zo zullen wij de lucht veroveren! De Wolkenshow bestaat uit drie jongens van achttien, die muziek maken met soms diepgaande Nederlandstalige poëzie over onderwerpen als schizofrenie en proefdieren tot volslagen idiote teksten over onder anderen de duivel en de Bochelman. Dit gecombineerd met een denderende drum, een vette gitaar, funky bass lijnen en hier en daar piano of synthesizer maakt De Wolkenshow een unieke band die compleet zijn eigen richting in slaat. Spoedig ben je ook in de Wolken!

Freezy Peak
Freezy Peak is een kwartet dat zich niets aantrekt van de gebaande paden. Met een gebruikelijke bezetting van Drum, gitaar, basgitaar en zang gaat het drietal op zoek naar nieuwe uitdagingen. Freezy Peak houdt van vrij, wild en avontuurlijk. Zo is er veel ruimte voor improvisatie, maar kan ook een thema vasthouden tot in het toppunt van strakheid.

Mantis
In november 2009 kwam Mantis tot stand. Mantis is een combinatie van de knallende riffs van Maarten de Haan, de virtuoze gitaarsolo’s van Sjoerd van den Bos, de vette, explosieve bas van Valentijn Bakker en de rauwe stem van Axel Bremer. Dit allen gefundeerd op de strakke en agressieve drums van Bram Kooiman. Mantis wordt beïnvloed door het werk van Avenged Sevenfold, Metallica, Alter Bridge en Dream Theater. Met andere woorden; Mantis is ‘Progressive Hardrock’. Met deze stijl mixen ze al hun favoriete stijlen en creëren hun eigen sound. Het Mantis-smaakje is vernieuwend, opzwepend en ‘all-over-the-place’.Mantis is een stevige band die goed staat, rock uitstraalt en met hun progressieve muziek wat nieuws op de markt brengt.

Tweemansleger
Deze rap groep bestaat uit Brickman en Acright. 2rapper die hun krachten hebben samen gesmolten tot een goed afgestelde sniper. Vannuit de kerktoren van Heemskerk schieten ze op scherp. Vlijmscherpe teksten, Beats als bermbommen en de act staat stevig als een tank. Bepakt met hun straat uniform komt TweeMansLeger opstage. Vechtend voor hun mening, voor de vrijheid van het woord. Allebei geinspireerd door verschillen vormen van Hip Hop, en daardoor divers en uitlopend van stylen. Dit leger van twee, is maatschappij kritisch, houden van een feestje en hebben genoeg zelfreflectie. Met dit als munitie, de mond als wapen, de beats als trigger, Raakt TweeMansLeger je in je hart in je ziel en in je Bloed..CLICK CLACK BRAA!! TweeMansLeger die is daar

Winston
Winston is de energieke 4-mansformatie uit Castricum. Zoals een jury al schreef: “Winston rockt als een tiet”. Ze hebben zelf veel plezier in het live spelen van hun muziek en brengen dat met passie over naar het publiek. Winston vindt dat de basgitaar tegenwoordig zwaar onderschat wordt. Door de bas een grote rol te geven in hun nummers creeërt Winston een geheel nieuwe, unieke sfeer die een beetje doet denken aan een combinatie van Red Hot Chili Peppers, Foo Fighters en Three Doors Down. Zelf definiëren ze hun stijl als variation rock, omdat veel verschillende doelgroepen zich in de muziek kunnen vinden.

Bands

Thomas Stoker | donderdag 14 maart 2013, 16:38 | comments 0 | categorie Wedstrijden | share on facebook share on twitter share on hyves

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Naam
E-Mail
Reactie