Inschrijving IJmond Popprijs 2011 van start

Met de zinderende finale van de editie 2010 nog vers in het achterhoofd is de organisatie van de IJmondpopprijs druk met de voorbereidingen voor 2011 aan de gang. En de belangrijke boodschap op dit moment is dat bands zich vanaf heden kunnen aanmelden via de website. De aanmeldingsperiode duurt tot 7 februari 2011.

Er zijn wel enkele criteria waar bands aan moeten voldoen: zo moeten ze afkomstig zijn uit de regio IJmond (IJmuiden, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest of Castricum). Ook een vereiste is dat de bands eigen werk spelen. Jonge, aanstormende bands krijgen voorrang bij de selectie. Er is plek voor 18 bands.

De voorrondes zullen plaatsvinden in 3 IJmondgemeenten, te weten op 12 maart in het Witte Theater te IJmuiden, op 19 maart in Cultureel Cafe Camille te Beverwijk en op 2 april in de Nozem en de Non te Heemskerk.

Het doel van de wedstrijd is om jonge bands een kans te geven zich te profileren op een professioneel podium. En met de te winnen prijzen krijgen bands de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen op verschillende gebieden. Er zijn bij de vierde editie van de IJmond Popprijs weer fantastische prijzen te winnen. Tijdens de finale op vrijdag 29 april 2011 in de Nozem en de Non kunnen bands de volgende optredens in de wacht slepen: Beeckestijnpop hoofdpodium, Beeckestijnpop Oxypodium, het Young Art Festival, de Nozem en de Non en cafe Storing in Haarlem. Daarnaast is er 2x studiotijd te winnen en een fotosessie. Alle reden voor bands om zich aan te melden dus. Bands krijgen na 7 februari te horen of ze geselecteerd zijn.

Bert Hekman | woensdag 12 januari 2011, 09:51 | comments 0 | categorie Wedstrijden | share on facebook share on twitter share on hyves

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Naam
E-Mail
Reactie