Review: Skeletons of Society, State of Negation en Post in de Nozem en de Non

Afgelopen zaterdag stond de Nozem en de Non in het teken van nieuwe EP releases. Op de avond zelf was de EP Release van IJmondse hardcore/trash band Skeletons of Society. Ook stond metalband State of Negation, dat enkele weken terug hun EP heeft uitgebracht, op het podium en de stonerrockband Post dat binnenkort hun eerste EP gaat uitbrengen.

Post
De bandleden van Post stonden al even op het podium voordat ze gingen beginnen met hun optreden om hun instrumenten te stemmen, hun peukje op te roken en nog een paar slokken van hun biertje te nemen. Daarna was de tijd om te beginnen, na enkele seconden een luide feedback uit de gitaarversterker begon de band met het spelen van het eerste nummer. Stevige en vette gitaarriffs werden er gespeeld, waarbij de bas en drums ruig in mee gingen. Hier was eigenlijk niks op aan te merken, het spel was solide en boeiend. Na enkele minuten werd de eerste gitaarsolo er door heen gegooid, de goede instrumentbeheersing van de gitarist kwam hier mooi in naar voren. De zang kon hier en daar nog wat beter en ook de presentatie was aan het begin wat stijf. Opvallend was het zeer goede geluid dat in de zaal te horen was. Alle instrumenten waren goed van elkaar te onderscheiden, maar ook de kwaliteit van het geluid was goed. Mooi gitaargeluid, waarin zowel de zware stonerriffjes als de scheurende gitaar solo’s goed naar voren kwam, en een zwaar basgeluid waren een fijn gehoor. De nieuwe nummers klonken boeiend en goed uitgedacht. Een preview van de EP te vinden op youtube.

State of Negation
State of Negation mocht als tweede band hun nieuwe nummers laten horen in de Nozem en de Non. De band begon met een ouder en bekender nummer hun set en wist eigenlijk nog niet heel erg te boeien, het geluid in de zaal was ook nog wat rommelig. Het tweede nummer was een nieuw nummer van hun nieuwe EP genaamd ‘Project Payback’. Het was gelijk een groot verschil met het eerste nummer van de set. Veel snelle stukken werden afgewisseld met breakdowns en hield hierdoor de aandacht heel goed vast. De strakheid van de band was zoals we gewend zijn. Erg sterk en hoe verder ze in de set kwamen, hoe meer het plezier er vanaf spatte. Begin deze maand werd de nieuwe drummer gepresenteerd en afgelopen zaterdag was de tweede show die hij meespeelde. Bij de drummer waren weinig fouten te horen, hij speelde mee alsof hij al veel langer in de band zat. State of Negation speelde een strakke show, waarbij de nieuwe nummers uitblonken.

Skeletons of Society
De nieuwe EP genaamd Downfall van Skeletons of Society werd deze avond gepresenteerd in een goed gevulde Nozem en de Non. Skeletons of Society stond voornamelijk bekend als de trashband van de IJmond met veel hardcore invloeden. Na de nieuwe nummers gehoord te hebben kan er wel gezegd worden dat dit omgedraaid is, de band neigde meer naar een hardcoreband met trash invloeden. Muzikaal gezien was er niet veel te zeggen over de band. Zo was het geluid en samenspel goed en speelde de band erg strak. De presentatie van de band was verschillend, terwijl de zanger en bassist de show op het podium wisten te maken, konden de beide gitaristen soms meer laten zien. Het laatste nummer van de set was de energie op het podium zoals het de hele show had mogen wezen. De nieuwe nummers die gespeeld werden klonken erg aantrekkelijk en hopen we vaker in de buurt live te kunnen zien.

Skeletons of Society kan spreken over een geslaagde EP-release. Het was lekker druk in de Nozem en de Non en de sfeer zat er goed in. Erg leuk om te zien was dat er veel T-shirts waren verkocht door Skeletons of Society, ze waren veel te zien in de zaal. Ook Post en State of Negation hebben een goede show gespeeld en hebben hun nieuwe EP allebei zeer goed weten te promoten.

Tekst: Thomas Stoker

Bands

Thomas Stoker | dinsdag 26 februari 2013, 13:24 | comments 0 | categorie Reviews | share on facebook share on twitter share on hyves

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Naam
E-Mail
Reactie