Review: 21 Gun Salute, Starve, Greyline

De heren van North Empire Bookings hadden het de afgelopen zaterdag weer voor elkaar om drie vette bands neer te zetten. Dit keer in de Groote Weiver in Krommenie. Onder het genot van Belgisch bier konden we genieten van 21 Gun Salute, Starve en Greyline.

Het Amsterdamse 21 Gun Salute mocht de avond aftrappen. Ze maken meteen duidelijk dat ze komen om te beuken! De snelle riffs werden afgewisseld met beatdowns, maar het publiek reageerd hier misschien niet op zoals de band gehoopt had. De drummer verloor tot twee keer toe zijn stok, maar speelde prima door alsof er niks aan de hand was. Een prima strakke set van de hardcore band, die misschien toch een beetje misplaatst was bij de bands die daarna kwamen.

De Utrechtse band Starve speelt sludge die veel overeenkomsten heeft met bands als Eyehategod en Iron Monkey. Ze produceerden een grote muur van geluid en zijn zeker niet vies van een beetje feedback. Een aantal mensen in de zaal kon het niet waarderen en liepen weg, maar het grootste deel stond met hun hoofd te knikken. Qua show doen de mannen van Starve precies wat je zou verwachten bij een sludgeband: naar hun schoenen kijken en headbangen. Ook deze band speelde een prima strakke set, ondanks dat het drumstel steeds verder bij de drummer vandaan schoof. Een tactisch geplaatste baksteen verholp dit probleem. Het laatste album Wasteland is gratis te beluisteren en downloaden op de bandcamp van Starve.

Greyline uit Groningen mocht de avond afsluiten. De band valt meteen op door de gitarist in rolstoel. Het weerhoud hem er echter niet van om toch compleet uit zijn dak te gaan. Ze spelen een mix tussen rock, metal met af en toe een vleugje post-metal. Het blijkt een briljante combinatie die de hele zaal kan waarderen en weet te boeien. Greyline is een meer dan waardige afsluiter van de avond waar we hopelijk nog veel meer van gaan horen. Ook Greyline bied hun album Behind The Masquerade gratis aan op bandcamp.

Tekst: Bert Hekman

Bert Hekman | zondag 13 februari 2011, 13:21 | comments 2 | categorie Reviews | share on facebook share on twitter share on hyves

Reacties

Was vet gisteren!
Dikke bands uit verschillende genres, trok het goed gisteren!
Lekker speciaalbiertjes gedronken :)
#1 Thomas | website | Sun 13 Feb 2011, 17:22
Ja vette zaal is de Weiver toch geworden zeg! Goed geluid, heerlijk Belgisch bier voor een zacht prijsje... Alleen een beetje lastig te vinden.
#2 Bert | website | Sun 13 Feb 2011, 17:23
Naam
E-Mail
Reactie