Digitale compilatie ‘Say Cheese!’ laat zien dat punk leeft in Nederland

Alle muziek uit het buitenland is goed en ‘punk is dead’ wordt er vaak gezegd. Het lijkt zo te zijn met het ter ziele gaan van Nederlands bekendste punkband De Heideroosjes, maar de Nederlandse punkscene is een bloeiende scene. Er lopen nog genoeg kwaliteitsbands rond die veel spelen, touren en hard werken. Om de Nederlandse punkrockscene te vieren heeft North Empire een compilatie van deze bands samengesteld.

"Deze vette compilatie toont aan dat Nederland barst van het talent!" - Marco Roelofs (zanger/gitarist van De Heideroosjes)

Deze compilatie wordt aangeboden door het non-profit label North Empire en bevat 18 Nederlandse punkrock bands, die elk één nummer ter beschikking hebben gesteld. Variërend van gevestigde namen tot opkomende bands, het zijn stuk voor stuk hardwerkende bands die de punkscene levendig houden. Het moge duidelijk zijn dat de Nederlandse punkscene floreert en zeer veel te bieden heeft.

Omdat punk ontstaan is uit onvrede en protest staat het bekend als een maatschappelijk betrokken genre. Daarom gaan alle opbrengsten van deze compilatie naar Wakker Dier; een organisatie die opkomt voor het welzijn van dieren in de vee-industrie. Het zou leuk zijn als bij het downloaden van de compilatie een bedrag voor dit goede doel wordt gedoneerd. De compilatie kan echter ook gratis worden gedownload. De ‘Say Cheese’ compilatie is hier te vinden.

De bands die op de compilatie te vinden zijn: Anvery, Brat Pack, Long Way Down, Translated, Sweet Empire, Note To Amy, De Aanslag, New Pokerface, Face Tomorrow, Sparky’s Revenge, Antillectual, Drunktank, All On Black, Break Character, Midnight Menace, Sidewalk, The Real Danger, and Sparrow Falls.

north-empire-say-cheese.jpg

Bands

Bert Hekman | dinsdag 29 mei 2012, 11:01 | comments 0 | categorie Band nieuws | share on facebook share on twitter share on hyves

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Naam
E-Mail
Reactie