Terugblik 2011: September tot en met december

De afgelopen twee dagen heb je kunnen lezen wat er het afgelopen jaar allemaal gebeurde in de rockscene in de IJmond en omstreken. Vandaag vatten we samen wat er de afgelopen vier maanden gebeurd is. Zo hadden wij ons eerste grote festival in de beide zalen van de Nozem en de Non en een kleiner festival in café Lokaal, die wederom weer een succes waren.

Ook werd er de afgelopen tijd weer een Bunkerrock gehouden met de landelijk bekende band The Garden of Love, was er weer een Wootrock in de Nozem en werd er in de Flinty’s een punkfestival georganiseerd.

In de Asgard is het aantal shows de afgelopen tijd ook erg toegenomen. Zo stonden er onder andere lokale bands als 18 Miles, Wave Zero, Windmill en Dimaryp, maar ook interlokale bands als Greyline en Otis, tot internationale bands als Paura, Six Foot Revolver, Story of Jade en Deathronation. Een goede ontwikkeling, die hopelijk aangehouden zal worden in het komende jaar.

Er zijn vooral veel releases gedaan de afgelopen tijd. Sweet Empire kwam eindelijk met hun eerste full length, genaamd “This Season Needs Torches”, Pound kwam met hun EPDisarray”, Translated bracht “Don’t Wave Your White Flag” uit en Twice The Same kwam met “Raw Meat”. En als laatste liet The Lost Noise vorige week vrijdag hun video clip “Mirror Glass in première gaan.

Rock en metal lijkt weer te leven in de IJmond. In onze agenda stonden afgelopen jaar maar liefst 165 shows. We hopen natuurlijk dat er het aankomende jaar nog harder gerockt zal worden dat er dit jaar gedaan is. Namens ons alvast een rockend 2012 toegewenst!

Bands

Bert Hekman | zaterdag 31 december 2011, 13:26 | comments 0 | categorie Rock de IJmond | share on facebook share on twitter share on hyves

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Naam
E-Mail
Reactie