Terugblik 2011: Mei tot en met augustus

Gisteren hadden we al een begin gemaakt aan onze terugblik van 2011 en vandaag halen we herinneringen op van het midden van het jaar. De zomertijd, waarin vooral veel festivals plaats vinden. Voor ons een belangrijke tijd, omdat we onze eerste Rock de IJmond en Mosh de IJmond festival hadden in café Lokaal en rockcafé de Asgard, die voor ons een groot succes bleken te zijn.

In die tijd bleek ook dat de gemeente Velsen de subsidie voor het Witte Theater dreigde te stoppen en dat Rarely Alive heel Noord-Holland zou vertegenwoordigen bij de POPnl Award.

De zomer is natuurlijk de tijd van de festivals. Elk jaar kijken we weer uit naar Beeckestijnpop, dat geopend werd door IJmond Popprijs winaars State of Negation, Young Art, waar onder andere Dimaryp en The Town hoge ogen gooide en Uit Je Bak, waar je onder meer Mentally Retarded Friend en Het Brein Dat Kwam Uit De Ruimte kon bewonderen.

In het Patronaat was ook bijzonder veel te doen deze zomer. Zo speelde de lokale bands Pound, Feast en Herder in de poptempel, respectievelijk met internationale bands als The Faceless, Entombed en Unsane. Verder werd er weer een editie van Bunkerrock gehouden in het Witte Theater en organiseerden de heren van North Empire hun eerste show in de Asgard.

Verder bracht Herder in de zomer hun zelf-getitelde plaat uit, die erg goed ontvangen werd in binnen- en buitenland, kwam State of Negation met een videoclip voor hun nummer Corruption en kwam Deafening weer met een nieuwe EP.

Morgen gaan we verder met onze terugblik op 2011 en vatten we samen wat er allemaal tussen september en december gebeurde.

Bands

Bert Hekman | vrijdag 30 december 2011, 13:18 | comments 0 | categorie Rock de IJmond | share on facebook share on twitter share on hyves

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Naam
E-Mail
Reactie