Terugblik 2011: Januari tot en met april

Nu 2011 er alweer bijna op zit, leek het ons een mooi moment om eens stil te staan bij dit jaar. In januari begonnen we met het actief plaatsen van nieuws en showtjes op de site met als voornemen om de rockscene in de IJmond weer nieuw leven in te blazen. Na bijna twaalf maanden, twee festivallen in café Lokaal, een festival in de Asgard en een groot festival in de Nozem en de Non kunnen we wel stellen dat ons doel behaald is.

Om het jaar samen te vatten zullen we de komende dagen de belangrijkste nieuwtjes, shows, releases en andere momenten van het afgelopen jaar op een rijtje zetten. Vandaag beginnen we met januari tot en met april.

Tijdens de bandwedstrijden die vooral in het begin van het jaar gehouden worden deed vooral State Of Negation goede zaken. Ze wonnen de landelijke wedstrijd Metal Battle en de IJmond Popprijs. Damage Control won een plek in de showcasetour van NH-Pop Live en Rarely Alive mocht in de Melkweg spelen voor de finale van Emergenza, waar ze overigens niks wonnen. Against All Odds stond in de finale van de Rob Acda Award, maar konden het niet winnen van The RED17, en gingen met lege handen naar huis.

Verder werden begin dit jaar de deuren van het nieuwe poppodium de Duyker geopend en gingen de heren van Sweet Empire weer eens touren door het Verenigd Koninkrijk. Ook werd het eerste metalfest gehouden in het Witte Theater en konden we genieten van goede shows van Greyline en Starve in de Groote Weiver.

Morgen gaan we verder met onze terugblik op 2011 en vatten we samen wat er allemaal tussen mei en augustus gebeurde.

Bands

Bert Hekman | donderdag 29 december 2011, 15:59 | comments 0 | categorie Rock de IJmond | share on facebook share on twitter share on hyves

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Naam
E-Mail
Reactie