Laatste week inschrijven IJmond Popprijs 2011

De laatste week om in te schrijven voor de IJmondpopprijs 2011 voor bands is aangebroken. Het kan nog tot en met 7 februari. Organisator Tobias Huveneers meldt dat er veel bands zich hebben aangemeld.

Kandidaten dienen wel aan enkele criteria te voldoen. Zo moeten ze afkomstig zijn uit de regio IJmond: IJmuiden, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest of Castricum. Ook een vereiste is dat de bands eigen werk spelen. Jonge, aanstormende bands krijgen voorrang bij de selectie. Er is plek voor achttien bands.

De voorrondes van deze vierde editie hebben plaats in drie IJmondgemeenten; op 12 maart in het Witte Theater te IJmuiden, 19 maart in Cultureel Cafe Camille te Beverwijk en op 2 april de Nozem en de Non in Heemskerk.

Doel van de wedstrijd is om jonge bands een kans te geven zich te profileren op een professioneel podium. Met de te winnen prijzen krijgen bands de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen. Tijdens de finale op vrijdag 29 april in de Nozem en de Non kunnen bands de volgende optredens in de wacht slepen: Beeckestijnpop hoofdpodium, Beeckestijnpop Oxypodium, het Young Art Festival, de Nozem en de Non en cafe Storing in Haarlem.

Verder is er twee keer studiotijd te winnen en er wordt een fotosessie gemaakt. Huveneers: "Alle reden voor bands om zich aan te melden dus". Bands krijgen na 7 februari te horen of ze geselecteerd zijn.

Bert Hekman | dinsdag 01 februari 2011, 17:10 | comments 0 | categorie Wedstrijden | share on facebook share on twitter share on hyves

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Naam
E-Mail
Reactie