Mantis

Progressive Hardrock uit Castricum (2009-heden)

Aankomende shows

In november 2009 kwam Mantis tot stand. Mantis is een combinatie van de knallende riffs van Maarten de Haan, de virtuoze gitaarsolo’s van Sjoerd van den Bos, de vette, explosieve bas van Valentijn Bakker en de rauwe stem van Axel Bremer. Dit allen gefundeerd op de strakke en agressieve drums van Bram Kooiman.

Mantis wordt beïnvloed door het werk van Avenged Sevenfold, Metallica, Alter Bridge en Dream Theater. Met andere woorden; Mantis is ‘Progressive Hardrock’.

Met deze stijl mixen ze al hun favoriete stijlen en creëren hun eigen sound. Het Mantis-smaakje is vernieuwend, opzwepend en ‘all-over-the-place’. Mantis weet verschillende sferen goed samen te brengen. Zo zou je in een couplet metal kunnen horen, waar je in de bridge vloeiend overgaat naar lounge. Vrolijkheid en zware thema’s kunnen snel afgewisseld worden.

Mantis is een stevige band die goed staat, rock uitstraalt en met hun progressieve muziek wat nieuws op de markt brengt. Maar het gaat nog steeds om het plezier die de band in het spelen beleeft, en dit kun je in het publiek voelen.

Links

Contact

bram_kooiman@hotmail.com
mantisofficial@hotmail.com


Laatste nieuws over Mantis

Nieuws melden?