Barren Grounds

Hardcore/Metalcore/Deathcore uit Uitgeest/Heemskerk/Castricum (2011-heden)

Aankomende shows

Barren Grounds is een Hardcore/Metalcore/Deathcore band met members uit Uitgeest, Castricum en Heemskerk. In de band zitten onder andere (ex)leden van One For The Bodycount en 18 Miles. Nadat de zanger van One For The Bodycount de band had verlaten om een nieuw eigen project te starten viel die band uiteen.
Daan Nieboer (gitaar) en Kevin Berger (bas) jamden een paar keer samen, dit ging goed en ze besloten om samen met drummer Jimmy De Menezes de oude oefenruimte van One For The Bodycount in te gaan om weer muziek te gaan maken. Nog geen 2 weken later werd de plaats van slaggitarist ingenomen door Floris Beerepoot. Er konden nummers geschreven gaan worden, en met 3 nummers kon er gezocht worden naar een vocalist. Na maanden, vele oefensessies en weer 3 nieuwe nummers later werd Kevin Borst aangesteld als vocalist. Nu konden er teksten gemaakt worden en de nummers worden geperfectioneerd. Met de combinatie van hardcore, metalcore en wat deathcore probeerden ze het beste van de 3 genres te combineren tot een melodieuze maar toch beukende muur van geluid.
Na een succesvol eerste optreden op een zeer geslaagde tweede editie van Loesoefest kan er naar de toekomst gekeken worden om nog veel meer shows te spelen.
De band wordt beïnvloed door onnoembaar veel bekende als underground bands. Een paar voorbeelden zijn: Parkway Drive, The Ghost inside en Counterparts.

Daan Nieboer – Gitaar
Floris Beerepoot - Gitaar
Jimmy De Menezes – Drums
Kevin Borst- Vocals
Kevin Berger – Basgitaar

Links

Contact

Voor booking of contact is Barren Grounds op dit e-mail adres te bereiken: barrengrounds_booking@live.nl een bandlid aanspreken of een bericht sturen op facebook is natuurlijk ook geen probleem.
Daan Nieboer
Floris Beerepoot
Jimmy De Menezes
Kevin Borst
Kevin Berger


Laatste nieuws over Barren Grounds

Nieuws melden?