3rd Machine

Metal uit Haarlem (2005-heden)

Aankomende shows

Jezelf muzikaal heruitvinden is het credo van de metalband 3rd Machine. Ondanks dat de leden van 3rd Machine, in deze en andere formaties, samen al meer dan 15 jaar metal maken, weten we met onze stijl toch elke keer de ‘zeitgeist’ te benaderen.

In 1990 zijn we begonnen met de symfonische deathmetal band Evisceration waarmee we zes jaar lang de scéne bestookten met onze karakteristieke nummers. De deathmetal werd eind jaren negentig gelaten voor wat het was en met de nieuwe formatie Horizon werden de grenzen van progressieve en symfonische metal opgezocht. Na twee demo’s te hebben geproduceerd was het voor een aantal leden van Horizon de uitdaging om metal te maken waarin agressie en ritme de boventoon voerden. Met de band Seven of Eleven werd het nieuwe millennium dan ook luidruchtig ingezet.

Huis, carrière en kinderen hebben ervoor gezorgd dat er een korte, doch nodige metalstop werd ingelast. Maar die pauze duurde slechts even; eind 2005 werd gezamenlijk besloten dat metal geen modegril was maar een overtuiging en dat het tijd werd voor een nieuwe band. 3rd Machine was geboren.

Voor je ligt het laatste wapenfeit, de EP "Urban Madness". Strakke metal voert hierop de boventoon, door producer Arno Krabman (Graveland Studio) voorzien van een keiharde industriële sound. Het resultaat is een combinatie van drie verschillende metaltracks met een duidelijke onderlinge samenhang qua geluid en sfeer.

Momenteel is 3rd Machine hard op zoek naar podia en festivals om onze nummers live te laten horen en we hopen je daar met deze EP van te kunnen overtuigen.

Links

Contact

info@3rdmachine.com


Laatste nieuws over 3rd Machine

Nieuws melden?