The Flying Embryo's

Punkrock uit IJmuiden (1996-heden)

Aankomende shows

De uit Velsen en omgeving afkomstige vijf-mans formatie The Flying Embryo's pakt de zaken, zoals de naam al doet vermoeden, wat anders aan dan de gemiddelde band. Met hun humor, verpakt in rock 'n roll en pretpunk, hebben ze inmiddels een aardige landelijke reputatie opgebouwd.

Zanger/gitarist Paul van Rijswijk, drummer Dennis Liefting, bassist Charles Heynen en de twee achtergrondzangers Willem en Jacco (alleen al de bezetting van de band is op z'n zachts gezegd ongebruikelijk) houden van plezier, heel veel plezier.

Rock 'n roll, dat is waar het om draait bij de "Embryo's". Niet moeilijk doen en vooral niet te serieus. De band combineert strakke eigen songs moeiteloos met muzikaal verbouwde smartlappen, drinkliederen en popklassiekers. Zo ondergingen Pink Floyd's "Another Brick in the Wall" en Michael Jackson's "They Don't Really Care" bijzondere veranderingen en zelfs het aloude "Ik Ben Blij Dat Ik Je Niet Vergeten Ben" van Joost Nuissl bleek niet veilig voor de creatieve geesten van de "Embryo's". En wie bedenkt er in vredesnaam een song getiteld "Ik ben geen hond", met een strak punkrockrefrein: "Ik ben geen hond", Woef! Woef!

The Flying Embryo's hebben inmiddels twee volledige CD's en twee singles op hun naam staan: "Piece of Cake" en "22 Easy Tunes."

The Flying Embryo's hebben op vele festivals door het hele land gestaan en het podium gedeeld met bands als Normaal, Jovink, Osdorp Posse, Shavers, Malle Pietje en The Bimbo's, George Baker en De Heideroosjes. Ook zijn The Flying Embryo's regelmatig op o.a. Radio 3 en Kink FM te horen geweest.

Links

Contact

info@leftieguitars.com

Booking

info@leftieguitars.com


Laatste nieuws over The Flying Embryo's

Nieuws melden?