Nornagesta

Folkmetal uit Beverwijk (2007-heden)

Aankomende shows

Muziek

Saltus Teutoburgiensis
Storm
De Zeven Leugens
A Bitter Return

Nornagesta is een metalband beïnvloed door folk en combineert de instinctieve intensiteit van Death Metal met het melodische vernuft van de Folk Metal scene. Vanuit de regio Kennemerland presenteren ze, hier en nu, de toekomst van Folkmetal.

Op een koude winterochtend rond de winterzonnewende van 2006 kwamen vier barden bijeen om te beginnen aan een epische reis. Ze besloten verhalen van dappere mannen en vrouwen uit het verleden te vertellen, verhalen over strijd, tragedie, actie en avontuur, tegenslag en overwinning. Het gekozen medium: Muziek. Dat was het begin van Nornagesta.

David en Ron misbruikten gitaar en keel, Joas sloeg de strijdtrommels en Laura groovede op basgitaar. Na een poos werd het steeds moeilijker om de liederen en verhalen in een gesloten ruimte te houden en aangezien ze klaar werden
geacht om losgelaten te worden op de nietsvermoedende wereld werden er geheime plannen gemaakt om een demo op te nemen. Helaas besloot Laura haar aandacht te verleggen naar andere zaken en was er een nieuwe koningin van de groove nodig. Na een lange en moeizame auditieronde werd ze gevonden: Jenny werd verkozen tot bassist.

Er werden opnames gemaakt en optredens gepland, resulterend in de demo "Saltus Teutoburgiensis" en live opnames. Het geluid van Nornagesta, soms liefkozend "Dethfolk" genoemd, kan niet makkelijk omschreven worden; het moet beleefd worden.

Jenny van der Pols (Bassist)
Ron van der Pols (Gitarist/Vocalist)
Joas van der Laan (Drummer)
David den Uyl (Gitarist/Vocalist)

Links

Contact

nornagesta@gmail.com
Jenny van der Pols: 06-19906008


Laatste nieuws over Nornagesta

Nieuws melden?