Bivouac

Rock uit Beverwijk (2007-heden)

Aankomende shows

Muziek

What Matters Most
Waking Up Dead

Bivouac is misschien wel 's werelds eerste solipsistische band. Alleen wij en onze bewustzijnsdaden bestaan. De rest kan ons werkelijk gestolen worden. Bivouac is het eindstation van het doorgeschoten individualisme dat zo kenmerkend schijnt te zijn voor onze huidige beschaving. Bivouac staat gelijk aan nihilisme. En vanuit dat nihilistische perspectief zeggen we: “dikke vinger!”.

Dikke vinger naar gefröbel in de marge, dikke vinger naar nuance, dikke vinger naar the next big thing, dikke vinger naar het gevestigde muzikale establishment, oftewel, je hebt inmiddels wel een idee waar het heen gaat. Maar hoe dik is die vinger eigenlijk? Bestaat die vinger nog wel uit vlees en bloed?

Het antwoord is, uiteraard, nee. Nou ja, niet helemaal. Van binnen dan. Van buiten is die vinger van steen. Rock that is. Zo profileert de band zich dan ook muzikaal gezien, rock met ballen en een klein hartje. Want diep van binnen zijn we echt wel aardige jongens en op zichzelf zijn we helemaal niet zo van die dwarsliggers. Want spelen in een rock met ballen en een klein hartje band gaat niet als je niet solidair met elkaar bent, niet openstaat voor elkaars ideeën en niet naar elkaar luistert. Zo'n band moet het juist hebben van strakheid, goeie timing en een uniforme visie van waar het allemaal heen moet. En ontkomt niet aan factoren als talent, ervaring en muzikale invloeden. Talent zullen we in deze maar even afdoen als een subjectief gegeven. Wat ervaring betreft kunnen de jongens zich bogen op carrières in bands als Omission, Soda P, Aestrid en 5 Year Plan. Op de muzikale invloeden valt wat lastiger een vinger te leggen, laat staan een dikke. Het zijn muzikale omnivoren, die jongens van Bivouac. En nee dat heeft niet geresulteerd in avantgardistische post-experimentele new-whatever maar in eigenlijk best wel behapbare recht-toe-recht-aan rock. Maar wel van het soort waar je aan af hoort dat de band een niet onredelijke hoeveelheid muzikale bagage meetorst. Van het soort waar je in terughoort dat de band van deze tijd is, dat ze een dikke vinger aan de pols houden als het aankomt op ontwikkelingen in de wereld van de popmuziek. Want uiteindelijk maakt ook zelfs Bivouac daar deel van uit, dikke vinger of niet.

Bivouac is:
Joris molenaar – drums
Maarten Schouten – bas
Marc van Duivenvoorde – gitaar
Jeremy Jongepier – gitaar, zang & samples

File under:
Foo Fighters, Queens of the Stone Age, Jawbreaker, Jawbox, No Knife, Face to Face, Circle Jerks, Dinosaur Jr., Black Sabbath, As Friends Rust, The Posies, Quicksand, Rival Schools

Links


Laatste nieuws over Bivouac

Nieuws melden?