Encounter

Symphonic Rock uit IJmuiden (1998-heden)

Aankomende shows

Onze muziek is het beste te plaatsen onder de noemer Melodieuze Symfonische Rock met een toch geheel eigen sound. De meeste teksten zijn gebaseerd op haat-liefde verhoudingen terwijl andere nummers een moderne tekstuele uitstraling hebben. De bandleden hebben een ruime dosis muzikale ervaring waarbij de backbone wordt gevormde door Gert-Jan van den Berg (gitaar/zang) en Bert Geijteman (basgitaar) die al met elkaar spelen sinds de middelbare school. De toetsenist Henk Weber is een fervent piano speler en geeft vooral melodieuze ondersteuning aan de zangpartijen.

Het kloppend hart van de band wordt gevormd door Kees van Belzen. De laatste toevoeging aan de band is Michel Buis die sinds eind augustus 2002 de 2e gitaar voor zijn rekening neemt. De voltallige band is afkomstig uit IJmuiden en heeft een eigen oefenruimte beschikbaar waar zij minimaal twee keer per week aanwezig zijn om onder het genot van een biertje of andere drankjes een lekker stukje muziek te ontwikkelen.

Typerend voor de band is het grote gemiddelde leeftijdsverschil (bijna 60 tegen 40). Hieruit blijkt dat leeftijdsverschil geen enkele belemmering vormt in het maken van muziek. Het mannelijke deel van de band is nu reeds bijna 15 jaar bij elkaar en heeft een 20-tal eigen nummers geschreven. De dame is sinds een aantal jaar actief maar heeft al een belangrijk aandeel in de muzikale vorming van de band. Het is daarom ook een band met een bijzondere uitstraling en een groot muzikaal draagvlak die zeker de moeite van het kijken en luisteren waard is.

Links

Contact

Neem contact op met Michel Buis: 06-52333078 of Gert-Jan van den Berg: 06-22585474


Laatste nieuws over Encounter

Nieuws melden?