IJmond Popprijs 2011: The Joneses Next Door

Aankomende zaterdag is de derde voorronde van de IJmond Popprijs 2011. In de weg daar naartoe interviewen we elke dag twee bands die mee doen. Dit keer is het de beurt aan de Castricumse rockband The Joneses Next Door en we spraken zanger/gitarist Jasper Balduk.

Wie zijn jullie?
The Joneses Next Door

Wie zijn de bandleden en wat doen ze in de band?
Dick (23), toetsen
Erik (22), (solo)gitaar en zang
Jasper (30), zang, gitaar
Paul (23), drums
Wino (28), bas en zang

Hoe is de band bij elkaar gekomen en sinds wanneer bestaan jullie?
Wij bestaan in deze bezetting sinds het najaar 2010. In het begin van 2010 stond er een oproep van Wino op een muzikantensite. Jasper heeft daarop gereageerd. Na het uitwisselen van een paar mp3’s van ervaringen met voorgaande bands was duidelijk dat er muziek zat in samenwerking. Een gezamenlijke oproep leverde de komst van Paul op. Via hem zijn uiteindelijk Erik en Dick bij de band gekomen om de band sound te vervolmaken.

Wat voor muziek maken jullie en door wie zijn jullie beïnvloed?
De muziek laat zich omschrijven als grooverock: stuwende drums, laid-back basspel, volle gitaren en een pompend jaren ’70 orgel. Invloeden lopen van de ‘60s tot de jaren 2010 en van de classic-rock bands tot acts als Relax en Everlast, die op een succesvolle manier hiphop, soul en rock hebben weten te combineren.

Wat maakt jullie band uniek?
The Joneses Next Door heeft als geen andere band door hoe een goed nummer moet klinken: geen vergezochte akkoordenschema’s of ritmes, maar goede liedjes met een kop en een staart, waar de melodie ten dienste staat van de tekst en het gevoel. De teksten ‘gaan ergens over’: over het gras dat altijd groener is bij de buren, de eeuwige dag van morgen die verlossing brengt, of over de ‘ratrace’ van maatschappelijke prestatiedruk. De nummers dragen ons eigen plezier, en dat van het publiek: The Joneses Next Door brengen hun enthousiasme gegarandeerd over op de luisteraar en toeschouwer.

Wat hebben jullie tot nu toe bereikt en wat zijn de plannen voor de toekomst?
In rap tempo zijn wij naar elkaar gegroeid en zijn we elkaar in muzikaal opzicht aan gaan voelen. Binnen een half jaar hebben we een uur durend repertoire van eigen nummers opgebouwd, een demo afgeleverd die klinkt als een klok, ons eerste succesvolle optreden gehad en nog enkele nieuwe optredens in het verschiet liggen. De toekomst brengt ons nog vele optredens meer, hopelijk in binnen- en buitenland.

Wat verwachten jullie van de voorronde?
In de eerste plaats verwachten we een hoop lol en hopen we het publiek een goede tijd te geven. Verder hopen we onszelf in de kijker te spelen en, als het effe kan, de hoofdprijs in de wacht te slepen.

De derde voorronde van de IJmond Popprijs 2011 is op zaterdag 2 april in de Nozem en de Non in Heemskerk. Het begint om 20:30, de entree bedraagd €5,-.

Bert Hekman | donderdag 31 maart 2011, 10:01 | comments 0 | categorie Wedstrijden | share on facebook share on twitter share on hyves

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Naam
E-Mail
Reactie