IJmond Popprijs 2011: Acright

Aankomende zaterdag is de tweede voorronde van de IJmond Popprijs 2011. In de weg daar naartoe interviewen we elke dag twee bands die mee doen. Dit keer is het de beurt aan de Heemskerkse rapper Acright.

acright.jpgWie ben je?
Acright! Een rapper uit Heemskerk

Uit wie bestaat je act?
De hip-hop act bestaat uit een rapper, Acright, die ook de beats maakt.

Hoe en wanneer is de act ontstaan?
Acright zelf bestaat al 28 jaar, maar rapt al meer dan tien jaar. Begonnen met twee andere rappers uit Heemskerk, rapte we onze eigen standaard rap met veel fuck, veel bitches en veel stoer doen. Acright is daarna zelf beats gaan maken en richtte het rap duo Evolution op. Na veel optredens in het land waaronder het hoofdpodium van Sail ging Acright solo.

Wat voor muziek maken jullie en door wie zijn jullie beïnvloed?
De muziek is hip-hop, van rustig tot aan ruig. Beïnvloed door Dr. Dre, KRS-One, de Wu-Tang Clan, maar ook door andere muziek stijlen: jazz, soul en rock.

Wat maakt je act uniek?
Ik denk de enige rap act dit jaar. Voor de rest sta ik alleen op het podium en zal daardoor meer moeite moeten doen om het publiek mee te krijgen.

Wat heb je tot nu toe bereikt en wat zijn de plannen voor de toekomst?
Tot nu toe heb ik bereikt dat ik via de muziek gevoelens en emotie kwijt kan. Er zijn een paar videoclips met andere rappers gemaakt en optredens door het land. Wat de plannen voor de toekomst zijn? Een album en als eerste rap act de IJmond Popprijs winnen, haha.

Wat verwacht je van de voorronde?
Ik verwacht dat er goede bands staan en in ieder geval een goede rapper, en zal er voor zorgen dat het een goede show word..

De tweede voorronde van de IJmond Popprijs 2011 is op zaterdag 19 maart in Café Camille in Beverwijk. Het begint om 20:30, de entree bedraagd €5,-.

Bert Hekman | woensdag 16 maart 2011, 09:40 | comments 0 | categorie Wedstrijden | share on facebook share on twitter share on hyves

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Naam
E-Mail
Reactie