IJmond Popprijs 2011: Spacewind

In de weg naar de eerste voorronde van de IJmond Popprijs 2011 interviewen we elke dag twee bands die mee doen. Dit keer is het de beurt aan de IJmuidense rockband Spacewind en we spraken gitarist Dennis Kamst.

Wie zijn jullie?
Wij zijn Spacewind, een stevige rockband uit de popbunker in IJmuiden.

Wie zijn de bandleden en wat doen ze in de band?
Paddy Platt is de zanger.
Remko Trompetter is de bassist.
Jos Oudemast is de drummer.
Dennis Kamst is de gitarist.

Hoe is de band bij elkaar gekomen en sinds wanneer bestaan jullie?
In 2004 hebben Remko en Dennis elkaar ontmoet tijdens een jam-sessie in de Crackers. Kort daarop werd Jos door een bekende aan ons voorgesteld en was de basis voor Spacewind een feit. In die periode werd de zang door Dennis gedaan. In 2007 werd Paddy gevraagt om zanger en frontman te worden in de band.

Wat voor muziek maken jullie en door wie zijn jullie beïnvloed?
Spacewind is een Rockformatie die zeer neigt naar de oude 70's metal. De oude Black Sabbath achtige klanken, met een zang die heen en weer schiet tussen verschillende rock/metal stijlen. Waarop de band weer een volgend nummer inzet dat weer heel dromerig, bijna luistermuziek-achtig aanvoelt. We hebben vijftien eigen nummers en vullen dat aan met covers van onder andere Black Sabbath, Thin lizzy, Tubes en Deep Purple.

Wat maakt jullie band uniek?
De mix van stijlen en afwisseling in het repertoire.

Wat hebben jullie tot nu toe bereikt en wat zijn de plannen voor de toekomst?
In 2008 is een CD met negen nummers uitgebracht in eigen beheer, genaamd “A Trip To Melius”. In 2009 hebben we meegedaan aan een radio-uitzending van Metal Chapter. Op 10 oktober 2010 zijn proef-opnames gemaakt voor een vervolg CD. We hebben al aardig wat optredens gedaan en de meest recente in de Beijneshal was zo'n groot succes, dat het 26 maart een vervolg krijgt.

Wat verwachten jullie van de voorronde?
Ons geluid laten horen en meer bekendheid krijgen, mensen voor onze muziek interesseren en onze fanschare uitbreiden. Kijken hoever we komen en vooral veel plezier maken.

De eerste voorronde van de IJmond Popprijs 2011 is op zaterdag 12 maart in het Witte Theater in IJmuiden. Het begint om 20:30, de entree bedraagd €6,-.

Bert Hekman | donderdag 10 maart 2011, 12:25 | comments 0 | categorie Wedstrijden | share on facebook share on twitter share on hyves

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Naam
E-Mail
Reactie